Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

November – Daklekkage verhelpen

Herfst... en het regent weer!

En niet zo'n beetje ook. Sjongejonge, wat een regen de afgelopen maand. Vredig kabbelende riviertjes zijn woest kolkende stromen geworden. Weilanden en bospercelen staan op veel plaatsen blank. En opvallend veel klanten hebben opeens te kampen met een lekkend dak.


Zomaar opeens daklekkage?

Hmmmm, meestal is het dakprobeem al wat ouder dan je denkt. Na een enkel regenbuitje kan binnendringend water nog verborgen blijven en weer opdrogen. Maar als het in korte tijd veel regent, zoekt water zijn weg en wordt je verrast door een lekkend plafond of water dat langs de muur naar beneden druipt. Het dakprobleem opsporen is dan ook nog een sport, want het water kan op een heel andere plek binnenkomen dan de plek waar bijvoorbeeld dakpannen scheef liggen of het bitumen gescheurd is. Wij stellen de oorzaak van de daklekkage snel voor je vast.


Daklekkage ASAP verhelpen

Geen wonder dat dakdekkers het op dit moment druk hebben met de reparatie van lekkende daken. Dat moet natuurlijk zo snel mogelijk gebeuren om meer schade te voorkomen. Denk aan waterschade aan muren, plafonds, vloeren, boeken, meubels etc. Dus trotseren wij de regen en gaan we ASAP het dak op om de dakbedekking te repareren of te vervangen. Bij sluipende daklekkage kan ook schade ontstaan zijn aan dakisolatie, dakbeschot of ander houtwerk. Ook deze schade repareren wij vakkundig, zodat de klant weer jarenlang onbezorgd onder dak is.


Tip

Wist je dat de schade die binnen ontstaan is ten gevolge van daklekkage vaak (deels) vergoed kan worden door je opstal- of inboedelverzekering? Wel meteen werk van maken nadat je de daklekkage en/of vervolgschade ontdekt hebt!