Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

Juli – Renovatie pannendak

Dol op dakwerk

Volop zomer. Terwijl de schapenwolkjes vredig langsdrijven, zijn wij hard aan het werk op het dak. We kunnen nou eenmaal niks anders. Beter gezegd: we willen nou eenmaal niks anders, want we vinden dit leuk werk. Nou ja, meestal, als het niet onweert, hagelt, regent of sneeuwt.


Wat is daar zo leuk aan, dakdekker?

Nou kijk, een voorbeeldje uit de praktijk. Op een mooie dag (de eerste voorwaarde) hebben we een pannendak onder handen genomen. Complete renovatie. Met een leuk team dakdekkers (tweede pluspunt) die hun vak verstaan (ten derde) is het heel plezierig werken. Als het dan ook nog een uitdagende klus is (nummer vier), dan gaan we echt los. Het mooiste is toch zo'n oud dak volledig strippen en vernieuwen, heel bevredigend (puntje vijf), vooral als het klaar is.


En verder?

Laten we eerlijk zijn: het is inderdaad hard werken, maar dat vinden wij toevallig ook leuk. Dat geklauter op steigers en gesjouw met stapels dakpannen: word je sterk van! En dan zo'n héél lange ladder die ritmisch meebeweegt als je hem met je handen vol materialen en gereedschap beklimt. Dat is al een kunst op zich. Of als het eens anders dan anders is, zoals de dakgoot van dit pand (bestudeer onze foto's). Dat jij er lachend bij kan staan op een plat dak, terwijl een collega staat te wiebelen op de panlatten. Wat er zo leuk is aan dakwerk? Dat dus. Onder andere.


Tip

Nu is het zomer, maar straks is het herfst. Storm en regen liggen op de loer. Heb je een oud dak en geen zin in schade en lekkage? Laat ons een dakinspectie doen en wij voeren de nodige reparaties tijdig uit. Geen gebreken? Ook goed!