Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

Mei – De timmerende dakdekker

Onder de pannen

In de lente is het goed uit te houden op het dak en daar hebben we dan ook heel wat uurtjes doorgebracht. Als je nou soms denkt dat we steeds met bitumen, lood, zink en dakpannen in de weer zijn... Nee! Want onder die materialen zit nog iets onmisbaars: de houten dakconstructie.


Nou én?

Het is maar wat handig als je als dakdekker ook met rolmaat, hamer en zaag overweg kan, al is het maar om een nieuwe dakconstructie te timmeren: alles in één hand. Maar ook aan oude dakconstructies valt vaak wat te vertimmeren. Het hout kan rot zijn door langdurige lekkage en/of aangetast door parasieten zoals houtworm en boktor. Daar worden onze klanten niet blij van. "Kunt u daar iets aan doen, dakdekker?" Ja, natuurlijk kunnen we dat. Eitje!


Met zaag en rolmaat voor u paraat

Maar het komt ook voor dat de nieuwe dakpannen niet op de bestaande panlatten passen. Of dat de oude panlatten te dun zijn voor het gewicht van het dak. Of dat er in oudere panden geen dakbeschot zit: kijk je binnen zo tegen de pannen aan. Dat kan echt niet meer in deze tijd van energiebesparing. Die 'problemen' komen wij natuurlijk tegen bij dakrenovaties. Daarom hebben we ons ook bekwaamd in dit specifieke timmerwerk. Een dak moet gewoon goed zijn, van A tot Z, en dat houden we graag in eigen hand.


Tip

Houtrot in je dakconstructie? Denk nou niet om geld te besparen: laat maar zitten dat aangetaste hout. Want op die constructie rust de rest van het dak en als dat doorzakt... vul zelf maar in!