Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

Februari – Focus op plat dak

PATS BOEM, het is lente!

Net maart en de lente slaat toe: dag in dag uit zon. Maar dat was in februari wel anders. Toen hebben we vaak genoeg op het dak gezeten (lees: gewerkt) onder sombere luchten, om het maar niet te hebben over regen. Nee, we gaan het hebben over ons stokpaardje: platte daken.


Platte daken bij de vleet

Alweer over platte daken? Tja, platte daken zijn 'booming business' en Nederland ligt er vol van. Langzaamaan dringt het ook tot klanten met oude daken door dat een geïsoleerd dak grote voordelen heeft, met de extreme uitschieters van het weer. In de winter houdt het de kou buiten, in de zomer de hitte. Dus hebben wij het druk met dakrenovatie in combi met dakisolatie. Pas nog een flink plat dak onder handen genomen. Eerst de mastiek dakbedekking verwijderd. Wég met dat oude, niet bijster geschikte en ongezonde materiaal. Is overigens ook al lang verboden. 


Van teerdak naar topdak

Uiteraard moest ook dit dak geïsoleerd worden. Dat hebben we gedaan met 8 cm dikke PIR-isolatieplaten. Daaroverheen een 2-laags dakbedekking, de bovenste laag van hoogwaardig bitumen, dat echt veel geschikter is dan mastiek als dakbedekking. Mooie nieuwe zinken dakranden en alles netjes afgewerkt rondom de lichtkoepels. Om de gemetselde schoorstenen moest nieuw lood: wel een steentje hoger, want de isolatie is al bijna 1-steens dik. Kunnen we ook. Zo heeft deze klant nu een strak modern dak dat tientallen jaren probleemloos meegaat.


Tip

Heb jij zo'n mastiek dak, 's zomers bijna vloeibaar, 's winters hard en brokkelig, geen isolatie? Lekkage ligt op de loer! Doe jezelf een lol en laat de dakbedekking vervangen. Wij maken in een mum van tijd ook van jouw teerdak een topdak.