Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

Oktober – Bitumen branden

Het dak winterklaar

Volop herfst, volop mooi weer nog en volop werk voor ons, dakdekkers. Met storm en regen en sneeuw en vorst in aantocht (tenminste, als het écht winter wordt) willen veel klanten nog gauw het dak tiptop in orde hebben. Dus steken wij de handen uit de mouwen, dak na dak na dak.


Focus op bitumen branden

Bij het dakwerk richten wij ons tegenwoordig vooral op bitumen branden. Daar is ontzettend veel vraag naar en daar hebben we veel ervaring mee. Snel én netjes werken, daar gaan we voor. Platte en licht hellende daken met bitumen dakbedekking tref je op allerlei bouwsels aan, van een schuurtje tot aanbouw tot gigagrote bedrijfshal. Bitumen (ofwel dakleer) is nog steeds een uitstekende keuze voor zulke daken, want duurzaam en niet duur. Neemt niet weg dat het bitumen na zo'n 25 jaar vervangen moet worden, wat eerder als er onverwachte schade is. 


Moet dat nou echt, dakdekker?

Tja, je kunt natuurlijk wachten tot het dakleer echt versleten en kapot is, zodat je last krijgt van lekkage en waterschade. Dat raden wij af, want dan ben je uiteindelijk duurder uit dan met een tijdige dakrenovatie. Om je gerust te stellen: we vernieuwen het dakleer alleen als het nodig is. Ook reparatie kan een optie zijn. ALS we het dak toch van een nieuwe laag bitumen voorzien, werken we alles perfect af, want het dak moet weer vele jaren waterdicht zijn. Containertje of aanhangwagen erbij, dan voeren we ook nog de rommel van het oude dak af. Graag gedaan!


Tip

Tuinhuizen, schuren, opslagruimtes: daar kom je 's winters niet elke dag. Loop toch zo nu en dan eens binnen en kijk goed rond of je sporen van lekkage ziet. Is dat zo? Voorkom onnodige schade en kosten en bel ons snel!