Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

December – Lekkend dak

Nattigheid en lekkage

Soms zit het gewoon tegen: regen, regen, regen. We hebben er weer genoeg van gezien in december, van fikse buien tot druilerige miezer. Dat is dan dubbel pech: voor ons omdat we niet altijd volgens plan kunnen werken en voor de klant omdat lekkages juist nú aan het licht komen.


Water zoekt zijn weg

Zomaar een paar probleempjes van onze klanten. Als het flink geregend heeft, loopt het water een poosje later in straaltjes op de vensterbank of langs de muur naar beneden. Het heeft zich op z'n gemak een weg naar binnen gebaand. Of je hebt éven niet opgelet en je ontdekt ineens een plas water onder je bed of de bank. Of je oog valt op de muur bij de regenpijp: drijfnat, ook niet goed. De klant voelt nattigheid – SCHADE, ONKOSTEN – en de weergoden maar lachen!


Wij zoeken de oorzaak

Slimme klanten bellen dan een vakman. Wij weten precies hoe platte daken en pannendaken in elkaar steken en sporen de oorzaak van de lekkage op. Een slecht gemaakte dakgoot (niet door ons dus), verstopte hemelwaterafvoer, verschoven dakpannen, scheuren in bitumen of lood: dat is nog maar het topje van de ijsberg. We komen de gekste dingen tegen, maar we vinden het! En voor ons is het een koud kunstje om de lekkage vakkundig te verhelpen. Doen we dagelijks.


Tip

Denk je bij een beetje lekkage: niet erg, droogt wel weer op, laat ik later weleens naar kijken? FOUT. Het kan alleen maar erger worden en meer schade aanrichten. Dus... Bel ons snel!