Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

December – Winters dakwerk

Plat dak in het zonnetje

Oké, in de winterzon. Wat wil je ook? Het is winter! Wij trekken onze hoodies aan, dikke trui eronder, wollen sokken, handschoenen en we zijn er klaar voor. IJspret? 't Is maar hoe je het bekijkt, want ook op platte daken kan het spiegelglad zijn. Geen punt. Laat ons maar schuiven.


Bitumen branden... en meer

Pluspuntje in de winter is dat je op een plat dak nog wat warmte hebt van de brander. En als je nou denkt dat bitumen branden een fluitje van een cent is, dan heb je het mis. Want door een plat dak waaronder gewoond of gewerkt wordt, steekt altijd van alles naar boven, zoals de dakdoorvoeren van afzuigkap, ventilator, cv en airco. Het is echt niet alleen baantjes bitumen trekken. Wij werken ook netjes om al die dakdoorvoeren heen, zodat er geen lekkage ontstaat.


Nog meer, dakdekker?

Jazeker, het blijft meestal niet bij dakdoorvoeren. Klanten willen licht in de tent! Dan heeft zo'n plat dak ook lichtkoepels of zelfs een lichtstraat. En als die er niet zijn, vragen ze ons vaak om een lichtkoepel of lichtstraat aan te brengen in het dak. Dat kunnen wij, inclusief het timmerwerk dat daarbij komt kijken. Zit je wel even met een gat in het dak, koud in de winter, maar dat hebben wij zó weer dicht. Kwestie van planning. En natuurlijk werken onze dakdekkers ook rond lichtkoepels en lichtstraten de dakbedekking strak af. Vakwerk waar we trots op zijn.


Tip

Nat blad is verraderlijk. Ga niet het platte dak op, bijvoorbeeld om blad te ruimen, als er water op staat of als het vriest. Het blad krijg je er niet makkelijk af en met een beetje pech schuif je uit. Met nog meer pech lig je beneden!