Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

September – Shingledak

Shingles in het zonnetje

Zo, de vakantie zit er weer op, maar het heeft nog even doorgezomerd. Klanten met groene vingers duiken de schuur of het tuinhuis in om hun tuingereedschap te pakken. Maar wát als je dan ontdekt dat het shingledak lekt? Zo'n dak heeft zijn voordelen, maar het kan ook kapot.


Nadelen van een shingledak

Op de eerste plaats: bitumen shingles tref je vaak aan op (licht) hellende daken van schuurtjes en tuinhuizen, maar ook op complete woningen. Mooi hoor! Helaas heeft zo'n dak wat nadelen. Shingles zijn gevoelig voor mosvorming, minder geschikt voor goed geïsoleerde daken én ze gaan korter mee dan bijvoorbeeld dakpannen of natuurlei. Door slijtage en schade kan sneller lekkage ontstaan. Uiteraard kunnen wij zo'n shingledak repareren, maar er valt ook wel wat te zeggen voor een nieuw shingledak.


Juist! Er zijn ook veel voordelen

Nummer één: shingles zijn licht en flexibel, dus minder belastend voor de dakconstructie en snel en makkelijk te plaatsen. Shingles zijn er ook in vele vormen en kleuren. Zo bepaal je zelf hoe jouw nieuwe shingledak eruitziet. Bovendien zijn ze perfect waterdicht (mits goed geplaatst) en geluidsisolerend. En het mooiste: shingles zijn goedkoper dan andere soorten dakbedekking. Prettig als je niet te diep in de beurs wilt of kunt tasten. Toch maar een nieuw shingledak dan? Voor onze dakdekkers kennen shingles geen geheimen, dus wij maken er prachtige daken van.


Tip

Wil je zelf je shingledak controleren of schoonmaken? Doe dat niet als de zon schijnt of vlak daarna. Door de hitte wordt de dakbedekking iets zachter en kan je hem makkelijk beschadigen.