Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

September – Dakwerk pannendak

Ideaal seizoen voor dakdekkers

Dat is het nu zeker, zo in september-oktober. Niet te heet, niet te koud. Regen kunnen we niet voorkomen, maar ook daarover hebben we niet te klagen de laatste tijd. Sowieso, als je een klager bent, moet je geen dakdekker worden. Dat is een vak voor die-hards en vrolijke gasten.


Focus op pannendak

Nu hebben we het dit jaar in onze blogs heel veel gehad over platte daken en bitumen. Je zou bijna vergeten dat wij ook pannendaken onder handen nemen. Helemaal leuk is het als een pannendak echt oud is en gebreken vertoont, zoals verzakking of veel kapotte pannen. Dan is het voor ons een uitdaging om de klant blij te maken met een mooi nieuw dak. Als de klant dan ook nog kiest voor compleet andere dakpannen (en daar is gigantisch veel keuze in), ondergaat het dak een complete metamorfose. Maar voor die pannen erop liggen, moet er veel gebeuren.


Dakwerk onder de pannen

Als het dak verzakt is, moet de dragende houten dakconstructie op zijn minst gerepareerd worden, of (deels) vervangen. Dat is de basis voor een goed dak! Als er nog geen dakbeschot is, moet dat aangebracht worden. Dakisolatie is tegenwoordig een MUST. Zo mogelijk doen we dat aan de buitenkant, als de dakconstructie dat toelaat. Het juiste isolatiemateriaal voor jouw dak kiezen, dampdoorlatend folie aanbrengen, tengels en panlatten erop timmeren... Wij weten wat we doen! Maar al dat vakwerk verdwijnt uiteindelijk onder de pannen, de 'finishing touch'.


Tip

Er zijn diverse soorten isolatiemateriaal voor het dak en de dakisolatie moet ook nog op de juiste manier aangebracht worden om schimmel en houtrot te voorkomen. Zelf doen? Mwah... Wij doen het gegarandeerd goed!