Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

Maart – Timmerende dakdekker

Blik op het dak

Nee, geen bierblik (geintje). Maar serieus, het wordt lente, we gaan weer meer naar buiten en dan is het verstandig om eens naar je dak te kijken. Als je geluk hebt, is alles in orde, maar wat als je oog dan valt op een lekkende dakgoot of rottende boeiboorden? Hoogste tijd voor actie!


Dakdekker met hamer en zaag

Ga niet zelf het dak op, maar laat het over aan de dakdekker: professioneel, snel, duurzaam, veilig. Een lekkende dakgoot op een houten constructie bijvoorbeeld kan leiden tot houtrot. Als je er op tijd bij bent is houtrot prima te verhelpen. Dat doen wij gewoonlijk in combinatie met de reparatie of vervanging van de (zinken) bekleding van de dakgoot, want daar zit de oorzaak. Idem dito voor rottende boeiboorden: repareren of vervangen. En dan hebben we het alleen nog maar over houten dakdelen die je met het blote oog kan zien. Er is meer onder de zon!


Dakconstructie timmeren

Onder de dakbedekking zit meestal een dragende houten constructie. Ook voor een compleet nieuw dak kunnen wij dakconstructies timmeren, maar vaak gaat het om reparatie of renovatie. Zo moeten we een oud pannendak bij renovatie soms nog voorzien van dakbeschot. Of we ontdekken houtrot in balken, latten en planken. Dan gaan we met zaag, hamer en schroefboor aan de slag om de houten constructie deels of geheel te vervangen. Even eerlijk zijn: als het te ingewikkeld wordt, hebben we een vaktimmerman achter de hand, want het moet goed zijn! 


Tip

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Wacht niet als je gebreken aan je dak constateert, zoals kapotte pannen of gescheurd bitumen. Wat daarop volgt – lekkage, houtrot, houtworm, boktor – zijn sluipende slopers. Bel ons snel!