Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

Juli – Stormschade herstellen

En toen was er storm

En niet zomaar een storm... Nee, een van de zwaarste zomerstormen in 50 jaar, compleet met windhozen en rukwinden. Dat zulk natuurgeweld schade aanricht, dat hebben we allemaal kunnen zien. Niet in de laatste plaats schade aan daken, want een dak vangt vaak veel wind.


Dakdekkers in de startblokken

Wij zetten ons al schrap als we weten dat het gaat stormen, want dan weten we ook dat de telefoon straks roodgloeiend staat. Eén losse dakpan en voor je het weet valt er een heel rijtje aan gruzelementen. Die dakpannen zijn te vervangen, maar naast de stormschade krijg je vaak vervolgschade als dat niet SNEL gebeurt, want een kapot dak = lekkage! Dus staan wij in de startblokken om kleine schades aan het dak ASAP te repareren. Grote schade, bijvoorbeeld als er een boom op het dak is gevallen of het hele dak is weggewaaid, dat is een ander verhaal.


Dakreparatie met beleid

Ook bij een zwaar beschadigd dak zijn onze acties er allereerst op gericht om meer schade te voorkomen. Puinruimen, losse delen verwijderen en een snelle noodreparatie om het dak voorlopig waterdicht te maken. Dan komt het precisiewerk. Timmerwerk om de dakconstructie te repareren, isolatie herstellen, nieuwe dakbedekking aanbrengen (pannen, bitumen etc.) en alles mooi afwerken met lood- en zinkwerk. Handig als je dakdekker ook een duizendpoot is, die al deze werkzaamheden in eigen hand houdt en vakkundig uitvoert. En dat doen wij dus!


Tip

Heb je een nieuw pannendak of laat je je oude dak renoveren en zijn er wat dakpannen en nokpannen over? Bewaar ze! Dan kan het dak bij kleinere (storm)schade snel én onzichtbaar gerepareerd worden met dezelfde dakpannen.