Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

November – Strak dakwerk

Gewoon doorwerken

Hmmm, november was duidelijk een tikje minder qua weer dan de 'indian summer' in oktober. Kouder, regenachtig, en tering... wat is het vroeg donker! Maar een béétje dakdekker laat zich daardoor niet afschrikken. Wij zijn gewoon het dak op gegaan. En geen dakje deze keer, een DAK.


Dakrenovatie gewenst

Groot pand, groot plat dak, dat helemaal gerenoveerd moest worden. We hebben er een foto bij gedaan, maar echt, je ziet hier nog niet de helft. Dit dak heeft zo'n beetje alles wat het werken met bitumen leuk maakt. Ronde kanten, rechte kanten, opstaande kanten, dakdoorvoeren voor verwarming, airco en ventilatie, lichtkoepels en een heuse lichtstraat. Want zeg nou zelf: alleen maar rechttoe rechtaan bitumen branden is saai.


Vakwerk tot in de finesses

Dus wij aan de slag. Op de grotere stukken het dakleer in een overlappend patroon gelegd en dan pietjeprecies om al die hindernissen heen werken, dat is de kunst. Passen en meten, bitumen goed op maat snijden, hoekjes netjes afwerken en voor je het weet, is de dag weer om. Als de klus dan geklaard is – laten we zeggen dat we er iets langer dan één dag over gedaan hebben – kunnen we weer trots zijn op ons werk en hebben we dat biertje dik verdiend. Proost!


Tip

Bijna december en al het blad is zowat van de bomen. Mooi moment om het platte dak en de dakgoten schoon te (laten) maken. Dan heb je er de hele winter en lente geen omkijken naar.