Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

April – Renovatie plat dak

Late lente

Het wil nog steeds niet opschieten met de lente. Te koud, te nat, weinig zon. Voor ons maakt dat niet uit. Dakdekkers zijn doordouwers en werken altijd buiten, weer of geen weer. Dat we daarbij ons goede humeur bewaren en ons werk met plezier doen, dát maakt het verschil.


Dakwerk in uitvoering

Zo hadden we laatst weer een mooie klus. Dakrenovatie, doen we graag. Bitumen branden is ons paradepaardje en we doen ook dakjes, maar dit was een DAK. Een flink plat dak boven diverse woningen, met grote en kleine lichtkoepels en allerlei andere dakdoorvoeren. Daar moest een nieuwe laag bitumen op. Dat is gauw gezegd, maar met al die dakdoorvoeren was het net een hindernisbaan. Overal netjes omheen werken, dat kunnen onze dakdekkers als de beste. Daarna afwerken met nieuwe zinken dakranden en dit platte dak ligt er weer pront bij.


Dakwerk wordt vervolgd

Dacht je dat we klaar waren? Nee, want aan de voorzijde van de woningen was twee hoog ook nog een pannendak en dat was nog niet geïsoleerd. De klant wilde natuurlijk het hele dak tiptop in orde hebben, dus hebben we steigers gebouwd en ook het pannendak gerenoveerd, inclusief dakisolatie en natuurrode Tuile du Nord dakpannen. Die naam is al mooi, maar deze klassieke dakpannen zijn nog mooier en passen perfect bij het statige pand. Hebben wij onder dreigende onweerswolken – met zo nu en dan een bui – toch weer mooi dakwerk geleverd van A tot Z.


Tip

Door koude winters en hete zomers worden we met onze neus op de noodzaak van isolatie gedrukt. Zo bespaar je energie én geld. Combineer dakrenovatie met dakisolatie en sla twee vliegen in één klap.