Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

Mei – Dakdekkers in actie

Dakwerk plus

Alweer bijna zomervakantie en de lente zet eindelijk door. De typisch Hollandse mix van zon, buien en wind (bij vlagen koud) houdt ons niet van het dak. Er zijn altijd wel weer oude daken die ten minste een basisrenovatie nodig hebben en sommige klanten willen ietsje meer.


Wat dacht je van een dakterras?

Wordt het eindelijk mooi weer, heb je geen tuin om lekker buiten te zitten. Maar als je wél een plat dak hebt of een flink balkon, is een dakterras geen gek idee. Nou kun je niet zomaar op elk dak een dakterras aanleggen. De dakconstructie moet bijvoorbeeld het gewicht van houten vlonders of tegels kunnen dragen. Daar komen onze dakdekkers om de hoek kijken. Wij kunnen je vertellen of jouw dak geschikt is óf gemaakt kan worden voor een dakterras. Zo nodig kunnen we ook eerst het platte dak renoveren voor het onder het dakterras verdwijnt. Eigenlijk ideaal!


Dakdekkers met ervaring

Het is maar een weetje: niet elke soort dakbedekking combineert goed met een dakterras. Op de eerste plaats moet de ondergrond redelijk vlak en waterpas zijn. Wie slim is, kiest voor een dakbedekking die niet gevoelig is voor wisselvallig weer en die een lange levensduur heeft, zoals EPDM, maar er zijn ook andere opties. En het houdt niet op bij de juiste dakbedekking. Een stevig hek om het dakterras is wel zo veilig (en vaak verplicht) en voor een dakterras boven op een gebouw moet er een toegangsluik komen. Allemaal vakwerk, dat wij met plezier voor je uitvoeren!


Tip

Je voelt hem al aankomen: begin niet als een kip zonder kop zelf een dakterras aan te leggen op je bestaande (oude) dak. Vraag ons om advies, zodat je straks onbezorgd kunt relaxen op een mooi dakterras met een duurzaam dak eronder.