Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

Januari – Snelle dakdekkers

Dakwerk voor drie

Na een natte decembermaand en een flitsend Nieuwjaar konden we gelukkig weer het dak op. Collega Van der Zwan had ons én dakdekker Pullen meegevraagd voor een dakrenovatie in Brabant, want de eerste dag moest er veel gebeuren. Mistig weertje, dus dak open, dak dicht.


Niet inkakken, doorpakken!

Eén ding moet gezegd worden: we hebben nog nooit met zoveel man op een klein dak gestaan! Oud huisje, pyramidedak met een paar flinke dakkapellen... Dan blijft er niet zoveel pannendak over. Maar toch, die pannen moesten eraf, dus wij met z'n zevenen aan de slag. Op zolder bleven alleen de gordingen en kepers over (vaktaal, zoek maar even op op internet). Daarna als een haas aan het passen, meten, zagen en timmeren, want dat dakbeschot moest erop, én snel.


Capriolen op het dak

En zo zat vroeg in de middag het dak in een vloek en een zucht weer dicht. Kom maar op met die tengels en panlatten, nu we toch zo lekker bezig zijn. Met z'n allen klauteren we rond om te timmeren en via de steigers de eerste lading pannen naar boven te brengen. We zagen de klant wel even benauwd kijken: als ze maar niet van het dak af vallen (niet de pannen, gekkie, WIJ). Tegen dat het donker werd lagen er, sneller dan gepland, al een aantal pannen op de latten. We waren die dag enorm opgeschoten, met drie bedrijven sterk. Graag gedaan, conculega!


Tip

Ga maar liever niet zelf het schuine dak op voor dakwerk. Wij doen het dag in dag uit, al jaren, en weten precies waar we onze voeten WEL en – belangrijker nog – NIET neer moeten zetten.