Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

Mei – Ambachtelijk dakwerk

Here comes the sun

Laten we het er niet meer over hebben, over april en mei. Goed, heel even dan: koud, somber, nat. Maar nu schijnt de zon en gaan we met frisse moed het dak op. Vaak een plat dak, want dat heeft wat meer onderhoud nodig, maar deze keer zetten we het pannendak in het zonnetje.

  

Meesterlijke constructies

Voor een mooie klus op een pannendak staan wij altijd in de startblokken. Als het dan ook nog in de stad is, met een wirwar van daken, is alleen de steigerconstructie al een kunstwerk. Ook houten dakconstructies kennen voor ons geen geheimen. Geef ons een hamer en een zaag (en nog zo wat) en wij timmeren of repareren elke houten kap. Hoe ingewikkelder, hoe uitdagender.


Nokvorsten troef

Echt leuk wordt het op de nok van het dak, waar de oude nokvorsten liggen. Niet zo leuk voor de klant, maar die liggen vaak los. Het ambachtelijke werk om een traditionele aangesmeerde nok te repareren, nu met troffel en specie, zit ons in de vingers. Doe-het-zelver? Dan raden we je toch aan deze klus aan de vakman over te laten. En dan leggen we ook nog even de pannen.


Tip

Laat losse of kapotte dakpannen snel vervangen of vastzetten. Anders is bij een storm de kans groot dat de wind er vat op krijgt. En als er één pan van het dak waait, volgen er meestal meer.