Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

Augustus – Dakproblemen oplossen

Dakdekker gevraagd

Zomer, komkommertijd. Maar als je nu denkt dat wij het ook wat rustiger aan doen, dan vergis je je toch. De zomer is bij uitstek de tijd dat klanten ons vragen iets aan hun dak te doen. Dat kan variëren van een complete dakrenovatie tot een kleine reparatie, afhankelijk van het probleem.


Hoezo dakprobleem?

Tja, als je een splinternieuw dak hebt, heb je geen last van dakproblemen. Maar de meeste mensen hebben een ouder dak of zelfs een té oud dak. Met de tijd komen de gebreken. Dakleer gaat blazen en scheurtjes vertonen, en ook oud lood en zink kan gaan scheuren. Dakpannen kunnen gaan schilferen en scheuren, van de latten loskomen en bij een storm van het dak vallen. In alle gevallen is het gevolg lekkage. Dus ja, dakproblemen: je krijgt ermee te maken, vroeg of laat. En dit zijn nog maar wat kleine dingen, meestal op te lossen met dakreparaties. 


Help, dak verzakt!

Maar het probleem kan ook groot zijn. Wat als je dak verzakt is? Dat kan niet goed zijn. En wat als dan blijkt dat de houten constructie aan het rotten is en ondermijnd wordt door houtworm en boktor? Dan is het de hoogste tijd voor onze dakdekkersploeg om aan te rukken voor een grondige dakrenovatie, inclusief het houtwerk als het moet. Ook dit is maar één voorbeeld van een ernstig dakprobleem. Er kan nog veel meer mis zijn, maar één ding is zeker: als wij je dak onderhanden genomen hebben, ben je weer vele jaren veilig en droog onder de pannen.


Tip

Zak niet door het dak! Je zult de eerste niet zijn die voor een klusje het dak op gaat, onbewust van de gebreken die het (oude) dak vertoont, en even later beneden ligt. Vertrouw je het niet? Laat ons dan het dak controleren.