Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

Oktober – Lichtkoepels en dakkapellen

Honkvaste dakdekkers

De zomer maakt in rap tempo plaats voor de herfst, de zon voor donkere wolken en de warmte voor vochtige kou. Brrr... Maar wij zijn standvastig en blijven gewoon op het dak aan de slag. Al gaan we het in deze blog niet over bitumen en dakpannen hebben, want er is nog zoveel meer!


Extra's op het dak

Goed, even dan: bitumen, EPDM, leien, dakpannen... Dat is allemaal dakbedekking. Inclusief dakisolatie, zinken deklijsten, goten, hemelwaterafvoer en de nodige dakdoorvoeren voor cv, airco etc. heb je een basisdak. Onmisbaar, maar de extra's maken het dak áf en maken ons werk een stuk leuker. Neem nou voor een plat dak bijv. lichtkoepels of een lichtstraat. Daglicht maakt de woon- of werksfeer een stuk aangenamer. Dat geldt ook voor pannendaken, vroeger met onooglijke raampjes, nu eerder met flinke dakramen of dakkapellen: licht, ruimte, lucht!


Dakwerk met een gouden randje

Het mooie is natuurlijk het afwisselende dakwerk dat daarbij komt kijken. Veel klanten maken van de nood een deugd door de dakrenovatie te combineren met meer comfort. Wij passen de houten dakconstructie aan en monteren zorgvuldig de nieuwe (of meer) lichtkoepels, dakramen, lichtstraten en/of dakkapellen: prefab of op maat, ook dat nog. Daarbij werken we alles rondom perfect waterdicht af. Dat laatste geldt overigens ook voor oude en nieuwe schoorstenen op het dak. De loodslabben worden secuur aangebracht en slecht voegwerk wordt netjes hersteld.


Tip

Vooral bij dakkapellen, die mede de aanblik van jouw woning of bedrijfspand bepalen, is er een wereld van verschil in uitstraling: nostalgisch hout, praktisch kunststof, strak met zink bekleed? "U vraagt, wij draaien" er onze hand niet voor om!